Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2012 22:04 - Картички за св.Валентин
Автор: evser Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5131 Коментари: 0 Гласове:
0



     Св. Валентин винаги ме е изпълвал с много положителни емоции. Все още си спомням как като дете в езиковото ми училище направих първите си картички за св.Валентин. Тогава този празник беше толкова странен и непопулярен, че вкъщи много се учудваха на картичките ми. А аз бях много горда, защото все пак това е празникът на любовта. Мисля, че трябва да започна отново да го празнувам :-) 
      Направих украсата за центъра още през Януари. Защото след коледната украса залата, където работим с децата стана много сиво и тъжно => трябваше да има шарени сърчица навсякъде. Трябва още с влизането вътре да се усети положителния заряд на мястото. :-) Украсатс се състоеше от висящи сърца и гирлянди, които внесоха прекрасна атмосфера. Но, разбира се, отново най-любимата част от валентинските неща си останаха картичките. 
       В един сайт открих прекрасна идея за правене на картички от пясък. Модифицирайки я малко, се оказа, че водните боички могат да оцветят пясъка по много интересен начин. Така картичките заприличаха малко на великденски яйца боядисани с памук. Схемата е следната: на цветна дебела хартия се рисува с лепило (ние ползвахме нещо като нашето С200, защото е по-гъсто и после пясъка за него залепва по-добре), след което лепилото се посипва с фин пясък. Пясъкът може да е от морето. Ние в склада имахме пясък за птици, който е много фин, затова ползвахме него. Така той остава само по лепилото. След което с водни боички с малко повече вода по четката се рисува. За по-малките деца направихме шаблони със сърца, звездички и цветя, за да е по-лесно да нанесат лепилото по тях.
      Ето и резултатите:


  image

      Може и да се правят надписи с пясък :-) Следващата ми е любимата, прилича на великденски яйце. Определено рисуването с ясък вече ми е любимият метод.

image


image




       Другите картички правихме с отпечатъци от ръце. Трябват ни: боички (темперни, за плакати или просто водни) и две ръчички. :-) Те трябва да се поставят така, че да образуват сърце помежду си. Толкова много красота има в една такава картичка. Едно малко сърце между две ръчички може да побере цялата любов на света...

image


image


      А ето и някои от класическите картички - безкрайно истински и мили:


image


image

     Е това, ако не оправи и най-скапания ден, няма какво друго. Любовта ще спаси света. :-) 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evser
Категория: Лични дневници
Прочетен: 39708
Постинги: 13
Коментари: 4
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031