Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2012 23:01 - Светът е карнавал!!!
Автор: evser Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2049 Коментари: 0 Гласове:
2



   
      През феврурари светът е карнавал, така както за един месец на всеки 4 години светът е футбол. И не само заради най-известните световни карнавали - тези в Рио и Венеция, ами се оказа, че и в нашите две прекрасни братски съседки Македония и Гърция има карнавали по същото време. Колегите ми от езиковото училище в Билефелд споделиха, че и в техните страни в момента се вихрят фиести. И тъй като всички сме дале от дома, в близост до нас има алтернатива -  карнавалът в Северен Рейн-Вестфалия, който продължава доста дни :-) Най-големите партита се оказват, че са в Кьолн, Дюселдорф и Аахен, но пък ние в нашият младежки център не мислим по нищо да им отстъпваме!!!
      От една седмица правим маски, партита, игри, и пак маски, и пак партита, бонбони, харибо, много харибо всеки ден... Все пак немците нямат много развлечения, в които да си позволят да се държат свободно, та маските по лицата им помагат да преодолеят поне малко преградите си. За щастие децата все още не са държат като добре смазана част от общата машина. Но това е друг въпрос, няма да навлизам в подробности защо немците обичат карнавали. Важното е, че децата се забавляват :) 
        За съжаление не мога да сложа снимки с всички чудновати костюми, които децата всеки ден носят тук - пирати, индианци, принцеси, хипита. Дори, колкото и да не ви се вярва, Супермен се появи онзи ден!!! И се беше маскирал като 6-годишно дете. А и Джак Спароу се спаси при нас от феновете, които го преследваха. Той явно беше видял от Супермен, зашото и той се беше маскирал като 6-годишно дете. А няколко момичета претендираха да бъдат Пепеляшка... така и не разбрахме коя точно е истинската.
      И сега не мога да се похваля с маските, които сътвориха, защото именно в това е силата им - да правят чудеса от нищо. 

image





image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evser
Категория: Лични дневници
Прочетен: 39705
Постинги: 13
Коментари: 4
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031